Ökomess "Elukvaliteet 2009" tutvustab rohelist elamist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökotoode: Pärnumaal toodetud kitsepiimajuust.
Ökotoode: Pärnumaal toodetud kitsepiimajuust. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Näituste messikeskus korraldab 27.-29. novembril looduse- ja ökoteemalise nädalavahetuse "Elukvaliteet 2009".


Tänavuse "Elukvaliteedi" peateemad on roheline majandus ja roheline elamine. “Tänavusele ökomessile oleme püüdnud koondada kõik ökoteemad, alates toidust ja lõpetades ehitusega,” selgitas Nele Tammiste Tartu Näitustest.



Messil saab maitsta ja kaasa osta mahetoitu, loodusravimeid ja -kosmeetikat, mett ja palju muud. Käsitletakse prügi- ja veeteemasid, tutvust saab teha päikese- ja tuuleenergia seadmetega ning üha enam on populaarsust võitmas ökoloogilised ehitustehnoloogiad.



Messil tutvustab oma tegevust ülemaailmse WWOOF võrgustikuga ühendatud MTÜ WWOOF Eesti – vabatahtlike liikumine mahetaludes.



Koostöös Killerkotiga astub ökomess vastu kilekottidele ja propageerib riidest kottide kasutust. Aktsioonile lisab korraldajate jutu järgi põnevust väike võistlusmoment – nimelt jäädvustatakse 28. novembril messile tulnud külaliste riidekotte ja leidlikumatele pannakse välja auhindu.



Esimest korda toimub ökomessi "Elukvaliteet" raames Eesti karusloomakasvatajate aretusühingu korraldatud küülikute ja tšintšiljade sügisnäitus, mida saab vaadata 28.novembril.



Messil on põnevaid seminare ja osaleda saab workshop’ides. Näiteks Eesti põllumajandusmuuseum korraldab leivateo, kus võib ise leiba valmistada. Eesti ökoturismi ühendus teeb seminari-workshop’i "TV kursus", kus õpetatakse, kuidas Eesti taimedest õigesti teed valmistada. Ökoehitusest huvitujad saavad tutvuda keskkonnahoidlike ehitustehnoloogiate ja põhumaja ehitusega.



Ökomessi õpetlikes töötubades saab õppida kuduma patsivaipa, viltimist, talismanide valmistamist ja kodust ökodisaini.



Messil võib võita ökohoolitsuse Eesti esimeses ökospaas. 29.novembril loositakse välja Harmoonikumi 1000kroonine kinkekaart Glamuraaž nende vahel, kes messil ankeedi täidavad ja mõnele lihtsale küsimusele vastavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles