Rootsi tuleb suure viinapudeli kujuline hotell

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjatest vennad plaanivad Absoluti viinapudeli kujulist hotelli.
Ettevõtjatest vennad plaanivad Absoluti viinapudeli kujulist hotelli. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Rootsi linna Åhusi võib kerkida hotell, mille kõrval kahvatuvad mitmedki Eestisse viimastel aastatel ehitatud arhitektuuriimed. Nimelt peaks uus hoone tulema Absoluti vodkapudeli kujuline.


Viinahotelli kõrguseks on plaanitud 60 meetrit ning sellel on kaksteist korrust, kirjutab Aftonbladet. Hoone väliskuju jälgib täpselt tuntud vodkamargi Absolut pudelit, selle sisse on kavandatud 60 ruumi ning ka vodkabaarid ja restoranid.

Projekti taga on Kristianstadi ettevõtjatest vennad - Max ja Mats Svensson, kes tegelikult ihkaksid ehitada kaks pudelikujulist hotelli, kuna nad on kaksikud ja siis saaks ka hooneid nimetada twin towers'iks ehk kaksiktornideks.

Åhus valiti välja seetõttu, et just seal asub Absoluti viina kodukoht. Viinavabrik jääks kavandatavast hotellist kiviviske kaugusele.

Esialgu pole veel teada, kuidas pudelmaja lõplikult välja hakkab nägema, kuid tõenäoliselt tuleb see musta värvi nagu ka kõige tuntum Absoluti pudel.

Ehitusluba kaheteistkümne korruse kõrguse hoone ehituseks on juba olemas, mistõttu loodavad vennad Svenssonid, et esimesed hotellikülastajad saavad hotelli kolida juba kahe aasta pärast.

Hotelli esialgset joonist näed SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles