Koit Toome laulab Jaak Joala lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Margus Ansu

Õllesummerit krooninud Jaak Joala laulude kontsert jätkub Eesti kirikutes, kus estraaditähe paremaid palasid esitab Joala endine õpilane Koit Toome.

Täna kell 20 Järva-Jaani Ristija Johannese kirikus esineva Koit Toome sõnul pidi ta lavale tulema ka Õllesummeril Joala laulude kontserdil, aga kuna oli end sidunud juba teiste projektidega ning esines festivalil niigi kolmel päeva järjest, olnuks see liig.


«Mul oli niisuguse kontserdi idee juba kevadel, enne kui kuulsime, et Õllesummeril midagi sellist tehakse. Aga ma arvan, et need kontserdid ei sega üksteist, sest nende kontseptsioonid on täiesti erinevad,» märkis Toome.


Ta lisas, et kui ühel puhul oli tegemist suure galakontserdiga, siis teine on hubane ja akustiline. «Kontserdid toimuvad väikestes kirikutes üle Eesti, kus inimesed saavad üksteise lähedal istuda,» nentis Toome.


Kuigi laulja tõdes, et kirikutes kõiki Joala laule laulda ei saa, valis ta välja nii ballaade kui rütmikamaid lugusid. «Mul oli väga raske laulude valikut teha, sest raadiofonoteegis leidub üle 300 Joala loo,» rääkis Toome ja lisas, et kuna Joala on olnud tema õpetaja, siis on tal mugav neid laule laulda.


Kontserdil saadab Toomet kitarrist Jorma Puusaag. «Jorma on üks andekamaid akustilise kitarri mängijaid Eestis, ta on aasta aega Hispaanias meistri käe all kitarri õppinud,» kiitis Toome noort muusikut.


«Tutvusin temaga paar aastat tagasi ühes stuudios, kus juhuslikult kuulsin, kuidas ta kitarri mängib,» rääkis Toome, kelle sõnul piisas vaid viiest sekundist, et aru saada, kui andeka noore muusikuga on tegemist.


«Nüüd oleme juba poolteist aastat koos musitseerinud, ta mängib minu bändis elektrikitarri,» sõnas Toome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles