Rock Cafes toimub taas Gunnar Grapsi mälestuskontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Graps
Gunnar Graps Foto: Ove Maidla

2004. aasta 17. mail siitilmast lahkunud Gunnar Graps on kodumaise rokkmuusika vaieldamatu legend, kelle elu ja saavutusi peetakse meeles ka iga-aastasel mälestuskontserdil. Nii ka sel aastal – 27. novembril astuvad Rock Cafe lavale mitmed Eesti rokkmuusika tähed, et üheskoos varalahkunud geeniuse ees kummardus teha.

Mais 2004, Grapsi ärasaatmispäeval, korraldasid tema sõbrad Tallinnas Mere puiesteel asuvas Scotland Yardi pubis suurmehe lahkumispeo. Oli ju Gunnar lõbus inimene ja ka tema lahkumine pidi käima kärtsu ja mürtsuga.

Tallinna linnavalitsuse nimel avas toonane Tallinna abilinnapea mälestustahvli rokilegendile. Samal õhtul lubati, et Gunnari sünniaastapäeval korraldatakse suurejooneline kontsert Rock Cafes ja piletimüügist laekuvad tulud lähevad rokilegendile hauasamba püstitamise heaks. Lubatud - tehtud!

Legendaarse Sossi klubi (kus Gunnar erinevate vokaal-instrumentaalansamblite koosseisus korduvalt lavalaudadele astus ja trummitoolile istus) kõrval asuvas Rock Cafes toimub sel reedel juba kuues Grapsi mälestuskontsert.

Kahjuks ei olnud Grapsil võimalust Eesti «rokimekaks» kujunenud Rock Cafe laval üles astuda, sest viimane avas uksed alles peale Gunnari meie seast lahkumist, kuid see-eest on Grapsil Rock Cafes oma koht Rock'n'Roll Wall Of Fame'i esimese tähe kujul.

Ürituse üks korraldajaid, Jaanus Raudkats meenutab: «Kõik, kes vähegi oma nina Eesti muusikamaailmas seene kombel samblast kõrgemale jaksasid suruda, said tema juures kätt proovida: aegade alguses Marius Sagadi, Heini Vaikmaa, Riho Sibul, Slavka Kobrin, Aivar Oja, Endel Jõgi, Nevil Blumberg, Andres Aak... Ma ei räägi vanameister Sulev Kuusikust, kellega oli Gunnaril ilmselt kõige pikem koostöökogemus.»

«Graps oli äärmiselt nõudlik. Äärmiselt terava kõrvaga. Pillimeeste keeli «kalasid» ta ei seedinud silmaotsaski! Ja ta tundis kuidagi ette ära, kuhupoole stiililaineil pöörata: et nüüd tuleb hevi, nüüd jälle funki, nüüd džässrokk...»

Grapsi muusika elab edasi ja seda kinnitab ka tänavune mälestuskontsert reedel, 27. novembril Rock Cafes, kus pika-pika õhtu jooksul astuvad lavale: Rahe Võrust, Nyrok City Tartust, The Belka Pärnust, S.E.R. (Sulliwan, Eimel, Raudkats), Kulden, Dramamama, Terminaator ning Freddy & Magnetic Band.

Rock Cafe avab 27. novembril uksed kell 20:00. Ansamblid alustavad kell 21:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles