Evelin Samuel esitles kuulsate inimeste lapsepõlvelugusid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimägi, Evalin Samuel, Priit Pajusaar ja Contra Samueli koostatud lapsepõlvelugude raamatu esitlusel.
Linnar Priimägi, Evalin Samuel, Priit Pajusaar ja Contra Samueli koostatud lapsepõlvelugude raamatu esitlusel. Foto: Karli Saul

Lauljatari koostatud raamatusse «Supinahk ja sukapüksid» on oma jutud kirja pannud Chalice, Contra, Jaanus Rohumaa, Kati Murutar, Andres Noormets, Priit Pajusaar, Tiit Kikas, Linnar Priimägi, Epp Maria Kokamägi, Jüri Aarma, Sven Kivisildnik ning Evelin Samuel ise.


Evelin, miks on raamat valminud just kuulsate, mitte tavaliste inimeste lapsepõlvelugudest? Kas nemad olid juba lapsena kuulsamad ja huvitavamad?

«Kui sa tunned inimest täsikasvanud peast: Jaanus Rohumaad kui lavastajat või Linnar Priimäge kui väga tarka inimest ja õppejõudu, tunned Epp Maria Kokamäge kui sulnist kunstnikku, siis on (minu jaoks) huvitav teada saada, milline see konkreetne inimene lapsepõlves oli.»

«Kahtlemata on kõigil inimestel väga huvitavaid lapsepõlvelugusid ja neid on kihvt lugeda, aga minu meelest annab teadmine, mis inimesest täiskasvanuna on saanud, ekstra maitset juurde. Kui ma kirjutan näiteks kellegi Maire lapsepõlveloo, siis on seda küll lahe lugeda, aga kui sa seda Mairet ei tunne, siis pole ka nii palju avastamisrõõmu.»

Raamatuesitlusest von Krahli teatri baaris võtsid osa mõned raamatus oma lapsepõlvelugudega esinenud kuulsused, paar fotograafi ja ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles