Ülekaalulistel tudengitel ei lubata kooli lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu põhjal on kiire kaalulangus püsivam.
Uuringu põhjal on kiire kaalulangus püsivam. Foto: SCANPIX

Rohkem kui kahel tosinal Oxfordi Lincolni ülikooli tudengil on oht, et neil jääb kevadel kool lõpetamata. Põhjuseks nende liiga suur kehakaal.


Juba ülikooli astudes oli nende viimase kursuse üliõpilaste kehamassiindeks (KMI) üle 30, mis üldjuhul viitab rasvumisele. Vaatamata ebatervislikule kaalunumbrile ei suutnud nad terve õppeaja jooksul kaalus alla võtta ega osalenud ka ülekaalulistele mõeldud spetsiaalses õppeprogrammis, vahendab Allure.

Nimelt nõutakse Lincolni ülekaalulistelt tudengitelt osalemist programmis «Fitness for Life», mis tõendab, et nad siiski proovivad liigse kehakaaluga võidelda.

Lincolni ülikooli tervise- ja kehalise hariduse osakonna juhi James L. Deboy sõnul ei tohi mitte keegi mitte kunagi lõpetada Lincolni nii, et ta ei tea midagi rasvumisega seotud terviseriskidest.

Kuna tegemist on erakõrgkooliga, siis on koolil võimalik kehtestada neile iseomaseid standardeid. Erandlik on vaid see, et kui tavaliselt on kohustuslik aine kohustuslik kõigi jaoks, siis Lincolnis on nimetatud kehakaalu-programm kohustuslik vaid neile, kelle KMI on sisseastumisel üle 30.

Loomulikult on tüsedamad tudengid sellise korra peale vihased, pidades seda diskrimineerimiseks. Philadelphia Weekly kolumnist Joel Mathis ei nõustu aga Lincolni üliõpilaste hädakisaga ning rõhutab, et noored teadsid juba kooli astudes, millised reeglid seal kehtivad ning kui need ei meeldi, tuleb lihtsalt teine kool valida.

Mathis meenutab ka oma õpinguid Kansases Mennonite kolledžis, kus kehtisid reeglid, milliste järgi suurem osa üliõpilasi iial elada ei suudaks: keelatud oli alkohol, suitsetamine, seks väljaspool abielu ja vandumine. Kuid kuna kõik see oli ette teada, ei olnud ka õpilastel põhjust protestida, täpselt nii nagu Lincolniski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles