Metallica esineb Riias avalaval

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica keskel, rahvas murdu ümberingi - nii see bändi esinemine „Arena Rigal" olema saab.
Metallica keskel, rahvas murdu ümberingi - nii see bändi esinemine „Arena Rigal" olema saab. Foto: www.metallica.com

Riias tuleva aasta 17. ja 18. aprillil toimuvatel kontsertidel esineb ilmakuulus Metallica „Arena Rigal" saali keskele paigaldatud avalaval. Balti riikides esmakordselt rakendatav moodus loob publiku ja bändi vahel parema kontakti ning tagab, et fännid näevad šõud saali igast kohast ühteviisi hästi.

„Metallica tahab oma fännidele silma vaadata", põhjendas maailmaturneel „World Magnetic Tour" Metallica laulja James Hetfield lava mitte just harjumuspärast paigaldamist.
Bändi teiste liikmete sõnul on esinemine igast küljest avatud laval keerulisem, kuid võimaldab vaatajaile hoopis uutmoodi ja vahetu elamuse. Samuti mahub sedasi lava vahetusse lähedusse näppu visakama tunduvalt enam inimesi.

„Metallica laiv on võimas elamus. "World Magnetic Tour" show ületas mitmes mõttes minu ootused, kuid suurepärase show kõrval on hea, et jätkuvalt on põhirõhk muusikal", on öelnud Raadio 2 Metallioni saatejuht Jan Berkovitch, mullu oktoobris Ameerikas alanud tuuri kahte kontserti näinud mees. „Sellise lavalahendusega on bändi kontakt publikuga parem ja hea nähtavus on garanteeritud palju suuremale hulgale inimesi."

Metallica on turnee raames Ameerikas ja Euroopas laias laastus aasta jooksul andnud andnud juba pealt 100 kontserdi ning see arv aina kasvab.

„2009. aasta lõpus oleme veel Ameerikas, aasta alguses Lõuna-Ameerikas ja aprillis oleme tagasi Euroopas - sh. ka Baltikumis", rääkis James Hetfield bändi tihedast tuurigraafikust.

Metallica Riia kontsertideks vajalik heli- ja valgustehnika toodavat kohale kuraditosinal rekkal, varustuse kogukaal ületada 60 tonni. Metallica sõidutab endaga tuuril kaasa 70liikmelist meeskonda, kelle tööks on lava ja šõu ettevalmistamine. Riias lisandub sellele 70liikmelisele tiimile veel sadakonnast kohalikust koosnev abimeeskond.

Piletid Metallica mõlemale Riia kontserdile tulevad müüki esmaspäeva, 7. detsembri hommikul kell 10.
Seda nii Ticketpro internetipoes aadressil
www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solarises kui Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas. FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid osta enne teisi, juba reede, 4. detsembri hommikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles