«Sind otsides» teise saate osaleja Jana otsib ema, kes ta lapsena hülgas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesarja «Sind otsides» osaleja Jana
Telesarja «Sind otsides» osaleja Jana Foto: ERR

Sel laupäeval, 21. novembril kell 20 näitab Eesti Televisioon teist saadet sarjast «Sind otsides». See on lugu Janast, kellelt meri võttis isa ja saatus võimaluse öelda kellelegi «ema». Nüüd loodab naine, et otsides ema, leiab ta sel hingestatud teekonnal äkki ka iseenda.

Jana kasvas vanaemaga ja mäletab lapsepõlvest pidevat hirmu üksijäämise ees. Tüdruku isa oli uppunud, vanaema kehva tervisega ja ema kadunud nelja tuule poole. Jana küll teadis, et kusagil lõunas elab võõrast keelt kõnelev naine, kes on nime poolest tema ema, aga erilist usku tal sellisesse emasse ei olnud.

«Miks ta mu maha jättis? Kus ta on? Miks ta ei kirjuta?» kippusid korduma küsimused. Vastuseid polnud kusagilt võtta ja Jana leppis oma saatusega.

Alles nüüd, täiskasvanud naisena, kellel on kolm vahvat poega, otsustas Jana lahendada elu valusaima probleemi ja otsida üles oma ema.

«Ma tean, et võin väga haiget saada, aga ma pean seda tegema,» kõlavad read Jana kirjast.

«Ma ei taha hiljaks jääda, tahan kasvõi korra elus öelda kellelegi «ema». Ükskõik, kuidas mu teekond ka lõpeb – ma olen vähemalt proovinud!»

Uus saatesari, mida juhivad kahasse Margit Kilumets ja Vahur Kersna, viib kokku aegade voolus üksteisest eemale kandunud lähedased inimesed. Selles saates osalejate hingel on lugusid, millest teinekord ei pruugi teada isegi mitte kõige lähedasemad. Neil on unistusi, mida on endaga salamisi kantud kogu elu. Saade «Sind otsides» on mitmete inimeste unistused täitnud.

Järgmistes osades näeb, kas õnnestub üles leida poeg, kellest ema oli sunnitud 33 aastat tagasi loobuma. Veel elatakse kaasa nelja-aastaselt metsast leitud tüdruku ja tema suure venna taaskohtumisele. Koos Irinaga sõidetakse Tadžikki tema isa jälgedes ja saadakse teada, kui võimas võib olla isegi 50-aasta tagune tunne, mil nimeks armastus.

Teise saate autor ja juht on Margit Kilumets. Toimetaja Iiris Saluri, režissöör Andres Lepasar, operaator Pelle Vellevoog, helilooja Peeter Rebane, produtsent Piret Priisaar.

«Sind otsides» ETV-s laupäeviti kell 20.00.

Kordus pühapäeviti pärast «Tähelaeva» ja esmaspäeviti päevases kavas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles