Kumu kutsub seapäevale

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harro Koskinen. The Pig Strikes. 1969.
Harro Koskinen. The Pig Strikes. 1969. Foto: Kumu

Kumu kunstimuuseumis hakkab laupäeval, 21. novembril kell 12 perepäev „Seatemp(el)".

Harro Koskise näitusest „HARRO! Soome popkunsti klassik" nime saanud lustilisel päeval saavad lapsed, ent miks mitte ka nende vanemad teada, mis ja milline on popkunst ja kes on seakunstnik Harro. Emade-isade jaoks teeb asja põnevamaks see, et kindlasti on neil juba oidu leida tarkusteri sellest, millest otsesõnu ei räägita ehk tabada allteksti.

Perepäeval arutlevad selle korraldajad lastega inimeste eluviiside üle ja räägivad natuke riigist, aga seda kõike läbi Koskise lahedate kollaste notsude: kunstnik on loonud meile vaatamiseks ja kaasamõtlemiseks terve põneva ja värvilise notsuriigi.

Nii nagu inimesed on kärssninad vahel vihased või uudishimulikud, tembutavad, korraldavad liiklust, loovad firmasid ja veedavad perega loojuva päikese paistel õhtuid teleri ees.

Neilgi on kõik olemas: mööbel, maalid seintel, purjekamakett, kohviveski ja mis kõik veel ning nad on vägagi inimeste moodi.

Perepäeval saab palju jutustada ning natuke mängida ja joonistada. Kõik, kes notsuriigis käinud, saavad õhtu jõudes märgistatud roosa seatempliga, mille motiiv pärineb ühelt Harro teoselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles