Kari jõehobusid tappis krokodilli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõehobud
Jõehobud Foto: AFP / Scanpix

Tansaanias Serengeti looduskaitsealal tabas üks loodusfotograaf juhtumi, kus kari vihaseid jõehobusid tappis krokodilli.

Tšehhi fotograafi Vaclav Silha kinnitusel märkas ta Grumeti jões umbes 50 jõehobu ja asus neid pildistama, kirjutab The Telegraph.

Kuid rahuliku stseeni katkestas järsku ei tea kust ilmunud krokodill.

«Need kaks loomaliiki satuvad vastuollu üsna harva. Jõehobude ründamise põhjuseks võis olla asjaolu, et neil oli palju noori järglasi. Täiskasvanud jõehobud võisid arvata, et krokodill oli nende poegade jahil,» selgitas fotograaf.

Krokodill sattus ühe poegi kaitsva emase juurde. Seda märganud, piirasid ülejäänud jõehobud krokodilli sisse. See oli sõnum krokodillile, et tal ei ole seal oodatud.

Paanikas krokodill püüdis piiramisrõngast põgeneda, püüdes ronida üle jõehobude selgade.  Sellega kirjutas ta oma surmaotsusele alla.

«Ühel hetkel nägin ainult jõehobusid suid lahti ajamas. Tundus, nagu nad kõik korraga oleks krokodilli hammustanud,» meenutas fotograaf.

Krokodill võis jõehobude jaoks paras pala olla, sest ta keha on kaetud paksu naha ja luuplaatidega.  Kuid isegi tugev keha ei päästnud krokodilli elu.

Zooloogide sõnul võib vihale aetud mitmetonnine jõehobu väga agressiivne olla ning vaenlase ühe hammustusega pooleks hammustada.

Fotosid vaata siit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles