Imre Sooäärele meenub «Nooruse» aegadest Nutella võrratu mekk

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol. Foto: Peeter Langovits
Sel nädalal tähistab legendaarne segakoor «Noorus» oma 50. sünnipäeva. Sünnipäevakontserdid «Las ma armastan Sind täna» toimuvad 19. novembril kell 19:00 Pärnu kontserdimajas ja 21. novembril kell 18:00 Estonia kontserdisaalis.

Segakoori «Noorus» ridadesse on kuulunud palju praeguse Eesti ühiskonna silmapaistvaid tegelasi, kes «Nooruse» aegu tänagi kalliks peavad.


Imre Sooäär (Riigikogu liige, mõisahärra):

Kaks ja pool aastat segakooris «Noorus» oli igasuguse kahtluseta minu elu üks ilusaim aeg. Võrratu Ene Üleoja, esimene suurvorm, esimene armumine ja esimene välisreis Belgiasse.

Sellest reisist meenub seik hommikusöögilauast, kus meie koori poisid sõid Nutella pähklikreemipurgid tilgatumaks. Söögitädi vaatas meid kaasatundliku pilguga, tõi viis purki Nutellat juurde ja ütles, et rohkem tal pole.

Noogutasime vaikides mõistvalt ja mõne minuti pärast oli seegi kogus viimse tilgani haihtunud. Kodus polnud sellisest šokolaadimäärdest tol ajal veel keegi midagi kuulnud ja maitse jäi eluks ajaks meelde.

Aga «Cantico Delle Creature» kõlas sellegipoolest kui ööbikulaul ning rahval olid saalis silmad märjad.

Segakoor «Noorus» ootab sünnipäevale kõiki vilistlasi ja sõpru. Kohtumiseni Pärnus ja Tallinnas!

Kui soovid toetada Segakoori «Noorus» juubelihooaja muusikaprojekte, helista Elioni annetustelefonil 900 6800, toetuse suurus on 50 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles