Kumusse annab minna kodust väljumata

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu virtuaaltuuri avalehekülg.
Kumu virtuaaltuuri avalehekülg. Foto: Kumu

Kunstimuuseumil Kumu on valminud interaktiivne multimeedialahendus, mis võimaldab külastada muuseumi interneti vahendusel ja annab läbilõike muuseumi olemusest ning tegevustest.

Virtuaaltuur koosneb omavahel seotud panoraamfotodest, mille vaatamine tekitab illusiooni konkreetses ruumis viibimisest ja seal liikumisest. Ka võimaldab virtuaaltuur siseneda interneti vahendusel ruumidesse, kuhu külastaja muidu elu seeski ei pääseks.

Virtuaaltuuri esitleti 17. novembril muuseumi 90 aasta juubeli puhul Kumus korraldet vastuvõtul, sellest saati pääseb tuurile Kumu kodulehe www.ekm.ee/kumu kaudu.

Kumu virtuaaltuuri juures on esiplaanil siiski teave muuseumi tegevuse valdkondade kohta. Tuur annab valikulise läbilõike nii Kumu neljal korrusel toimuvaist näitusist kui kunstiga kaasnevaist tegevusist auditooriumes ja hariduskeskuses. Peale selle võimaldab virtuaaltuur saada infot Kumu paljude üksuste kohta, näiteks restaureerimisosakond, mille igapäevategevusest on külastajail ehk vaid õrna aimu.

Näitusesaalides virtuaaltuurides on võimalik oma koduarvuti ekraanile valikuliselt suurendada saalis olevaid eksponaate ja saada nende kohta lisateavet. Võib kuulata audiogiidi ja vaadata asjakohaseid filmilõike.

Tulevikus saab virtuaaltuuri abil külastada püsiekspositsiooni, vahetuvate näituste vaatamiseks tuleb siiski Kumusse kohale tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles