Väikesel šotlasel hakkas maailma tulemisega kiire

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesel šotlasel hakkas maailma tulemisega kiire
Väikesel šotlasel hakkas maailma tulemisega kiire Foto: Reuters / Scanpix

Šotimaal elas üks perekond teeveerel üle nii õuduse kui ka rõõmsa hetke.

Jason ja Barbara Aitken olid teel haiglasse, kuna pere teine laps hakkas ilmale tulema, kirjutab BBC.

Teel olles saadi aru, et haiglasse nad ei jõua, sest lapsel hakkas sündimisega kiire.

Jason Aitken peatas auto Clovenfordi lähistel maanteel. Mees tuli autost välja ja läks ümber auto kaasreisija poole peale, et uks lahti teha ja naist aidata. Naine vajutas kogemata nupule, mis lukustas auto uksed.

Laps hakkas juba sündima. Sünnitusvaludes vaevelnud naisel õnnestus end juhiistmele vedada  ning võtmed süütelukust välja võtta. Barbara avas siis autoakna ja viskas võtmed väljas olnud mehele.

Võtmed kukkusid maha ja mees ei leidnud neid kohe, kuna väljas oli juba pime.

Lõpuks võtmed leiti ning uksed saadi lahti.

«See olukord oli täiesti jabur. Jason karjus mulle, et kus võtmed on ja mina talle vastu, et ma ei tea,» meenutas šotlanna.

Poeg Stuart sündis nabanöör ümber kaela. Mees oli vahepeal helistanud kiirabisse ja palunud juhiseid, kuidas käituda. Meditsiinitöötaja näpunäidete järgi lõigati nabanöör läbi.

Pärast seda sõitis perekond lähimasse haiglasse.

«Olen olnud sõjaväes mitmeid aastaid ja seal puutunud kokku väga erakorraliste ja hirmutavate asjadega. Võin kindlalt öelda, et poeg Stuarti sünniga seotu on mu elus siiani kõige hirmutavam asi olnud,» lausus Jason Aitken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles