Uus trend – kompostihunnikusse urineerimine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus trend – kompostihunnikusse urineerimine
Uus trend – kompostihunnikusse urineerimine Foto: Wikipedia.org

Keskkonnakaitsjad soovitavad kompostihunnikute omanikel loobuda tualeti kasutamisest ning urineerida kompostihunnikusse.

See aitab säästa vett ning samas ka väetada, kirjutab The Telegraph.

Keskkonnakaitsjate arvates saaks selle sammuga märgatavalt kaasa aidata kliimamuutuse pidurdamisele ning vee ja energia säästmisele.

Uriin kiirendab kompostihunnikutes taimede lagunemisprotsesse, muudab komposti väetamiseks sobivaks ning aitab paremat saaki saada.

Teadlaste sõnul on meeste uriin kvaliteetsem, kuna see on vähem happeline kui naiste uriin.

Keskkonnakaitsjate üleskutse peale on juba mitmed taimekasvatuspaigad kompostihunnikuid käimlatena kasutama hakanud.

Seda kasutanute sõnul ei teki kompostihunnikus vastikut uriinilehka, kuna see imbub kiiresti hunniku sisse, kiirendades lagunemisprotsessi.

«Tualetis kasutatakse ühe veetõmbega  4 – 9 liitrit vett. Inimesed peaksid mõistma, et kraanivesi on kallis kraam, mida tuleks kokku hoida ning mitte raisata. Kraanivesi ja pudelivesi tuleks võrdsustada,» lisasid looduskaitsjad.

Varem soovitati tualeti asemel urineerida dušši võttes, kuna ka see aitab säästa vett ja energiat ning kliimamuutust aeglustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles