Cinamoni kinosaalide uus lagi on 15-kordse tugevusvaruga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Väin
Ahti Väin Foto: Karli Saul
Eile avas kinogrupp Cinamon taas oma Solarise keskuses asuvad kinosaalid, Elu24 käis testimas.

Saalid suleti pärast seda, kui paar päeva pärast avamist varises alla saali nr 2 ripplagi. Varingus keegi kannatada ei saanud.

Kuu aega kulus lagede uuendamiseks. Cinamoni turundusjuhi Evelyn Laari sõnul on saalid nüüd täiesti ohutud ja valmis külalisi vastu võtma.

«Laeriputitel on vähemalt 15-kordne tugevusvaru,» ütles ehitusspetsialist Ahti Väin. «Üks ruutmeeter ripplage kaalub 29,5 kg. Allakukkunud laega saalis on riputid 100 protsenti vahetatud. Üks uus riputi suudab üleval hoida 350-kilost raskust. Me testisime neid: monteerisime riputid lakke ja koormasime siis kuni katkemiseni. Aga ruutmeetri peale on neid riputeid mitu.»

Miks lagi kuu aega tagasi alla sadas, pole ikka veel teada. Laari sõnul on selle selgitamisega ametis 20 eksperti, kes pole mõistatust veel lahendanud.

Cinamoni juhatuse liige Kristjan Kilp ütles, et veel pole selgunud, kui palju kahju Cinamon laevaringu tagajärjel ja saamata jäänud tuluna kannatas. «Suurusjärk jääb 8-10 miljoni krooni kanti, aga lõplikke numbreid veel arvutatakse,» rääkis Kilp.

Eile lõunast alustas Cinamon inimeste taas kinno meelitamiseks massiivse turunduskampaaniaga, andes igale Cinamoni kliendikaardi omanikule eilseks päevaks kaks kinopiletit tasuta. Kell 14.30 oli tasuta piletite vastu huvi tundnud juba 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles