Verni Leivak: kaksteist paksu võtavad kaalust alla

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verni Leivak.
Verni Leivak. Foto: .
Rippuvad kõhud, tselluliidis reied, topeltlõuad ja vetruvad tagumikud – sellist vaatepilti pakub täna õhtul TV 3s alustav tõsielusari «Kaalust alla».


Viiskümmend tuhat krooni on raha, mille nimel kaksteist saates osalejat Krista Lensini eestvõttel kaalu alandamises võistlevad. Auhinnaraha on aga värsketele telestaaridele vaid boonuseks, sest nii mõnelegi neist on kaalu kaotamine elu ja surma küsimus. Arvata, et tegemist on teleturu kõhnumismasinate või toidulisandite propagandaga, on ekslik – kaksteist paksu peavad kaalu alanemist taotlema dieedi ning füüsiliste harjutustega.



Sarja esimene osa suudab juba esimese kuue minutiga lõualottide ja kahvatute, ent lihavate kõhtude värinast vaatajas iiveldustunnet tekitada. Kuid see tuleb vaid kasuks.



Rõõmsameelsete paksukeste avatus ja kompleksivabadus teeb kadedaks ning tekitab mõtte võita valehäbi endagi tüseneva keha pärast, annab julgust paotada avaliku ujula või jõusaali uks.



Kuigi montaaž on ülitihe ja helikujunduski ekraanil toimuvat toetav, saatejuht särtsakas ja tegelased emotsionaalsed (lisaks higile näeme juba esimeses osas ka pisaraid), arenevad sündmused piisavalt aeglaselt, et avada nagu muuseas külmkapi uks, vorpida võileibu ning siis neid diivanil lesides näksida.



Kuid see on alles algus. Inimsuhete arengut on ju harjutuste pealtvaatamisest tunduvalt põnevam jälgida ning vaataja rõõmuks osutuvad paksukesed julmadeks otseütlejateks ja parajateks intrigaanideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles