Ameerikas kaovad müügilt tuntud tootja vihmavarjutüüpi kärud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maclaren kutsub Ameerika turult tagasi vihmavarjutüüpi kärud, kuna nendega seoses on esinenud õnnetusjuhtumeid.
Maclaren kutsub Ameerika turult tagasi vihmavarjutüüpi kärud, kuna nendega seoses on esinenud õnnetusjuhtumeid. Foto: Scanpix Sweden

Lastekärude valmistaja Maclaren kutsub Ameerika kauplustest tagasi miljon käru, kuna mitmetel lastel on sõrmed käru vahele kinni jäänud, mille tagajärjel on tulnud sõrmeotsad amputeerida.


Võimaliku ohu tõttu laste tervisele on Maclaren otsustanud Ameerikas müügilt kõrvaldada kokkupandavad, nn vihmavarjutüüpi kärude mudelid, kirjutab BBC.

Ameerika tarbijaorganisatsiooni CPSC esindaja Patty Davise sõnul on neile teada antud viieteistkümnest juhtumist, kus käru lahtitegemisel on viga saanud laste sõrmed. Tosinal korral on lapse vigastatud sõrmeotsad tulnud amputeerida.

Maclaren on palunud lapsevanematel kärusid mitte kasutada ning võtta koheselt ühendust firmaga, kes väljastab väikese lisaseadme, mis käru ohutumaks muudab.

Nimelt saab käru liigendite peale monteerida kaitsme, mis takistab pisikeste sõrmede vahelejäämist. Soovi korral lubab ettevõte ameeriklastelt kärud ka tagasi võtta.

Maclaren kutsub Ameerikas müügilt tagasi järgmised kärumudelid: Volo, Triumph, Quest Sport, Quest Mod, Techno XT, Techno XLR, Twin Triumph, Twin Techno ja Easy Traveller.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles