Üliõpilasel diagnoositi lahhanofoobia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilasel diagnoositi köögiviljakartus
Üliõpilasel diagnoositi köögiviljakartus Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Porthsmouthis diagnoosisid arstid ühel üliõpilasel köögiviljakartuse.

Lahhanofoobia alla kannatav 22-aastane Vicki Larrieux ei saa köögivilju süüa, kuna ta lihtsalt kardab neid, edastab The Telegraph.

Larrieux sööb liha, makarone, riisi,  leiba ja mõnikord paar õuna, kuid muid köögivilju ta menüüst ei leia.

Ainuüksi porgandi või kapsa nägemine võib tal paanikahoo tekitada.

«Juba väga väikese lapsena ei julgenud ma ühtegi porgandit ega hernest suhu pista. Kahjuks on see foobia kestnud mul siiani,» lausus üliõpilane.

Ta lisas, et tal ei tekita paanikaatakke mitte ainult ta taldrikul, vaid näiteks ka toidupoodides müügil olevad köögiviljad.

«Inimesed arvavad, et see on nali. Tegemist pole sellega, et sulle üks või teine toiduaine ei maitse. Tegemist on sügava hirmuga nende suhtes,» selgitas Larrieux.

Larrieux' kinnitusel püüab ta supermarketis sisseoste tehes juurviljaleti poole mitte vaadata.

«Õnneks mul on väga mõistev poiss-sõber Jade, kes poes olles mu vaatevälja ees seisab. Olen tänulik, et ta taimetoitlane ei ole,» selgitas naine.

Larrieux sõnul on ta teraapia abiga oma foobia mõnevõrra kontrolli alla saanud.

«Minu unistuseks on sellest foobiast üle saamine, et ma saaks pühapäeva lõunaks näiteks mõne hea lihaga köögiviljaroa valmistada,» lausus üliõpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles