«Ärapanija» pani taas asjad ära

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Juur, Peeter Oja ja «Ärapanija»
Mart Juur, Peeter Oja ja «Ärapanija» Foto: Kanal 2

Jälle lahkasid meediaeksperdid Mart Juur ja Peeter Oja nädala põletavaid sündmusi.


Kõigepealt loomulikult poliitika: kellest saab Tallinna linnapea? Kuna koalitsioon keeldub seda välja ütlemast, ajab põnevus ja pinge mehed lausa hulluks. Oja peab vist end pinge pärast isegi töölt lahti võtma. Äkki tuuakse lausa Lauristin Tartust kohale? Mehi oleks selles närvipinges aidanud kas või seegi, kui me teaksime vähemalt tulevase linnapea eesnime esitähte... Aga ei, poliitikud salatsevad lõpuni ja hoiavad meid, lihtsaid teletegijaid ning -vaatajaid teadmatuses.

Teatavasti võitlevad Gerli Padar ja ühendus Gripi vastu seagripi vastu tantsuga. Juur ja Oja lisasid Gripi-Gerli tantsu mõned täiendavad elemendid: neela tabletti ja võta sinine leht. Demonstreeriti gripitantsu istudes. Gripi ajal tuleks muidugi lausa lamades tantsida.

Kaitseministeerium salastab oma kodulehel töötajate andmeid, et spioonid ligi ei saaks. Täiesti õige, leidsid Juura ja Oja. Veel parem, kui töötajad üksteist kah ei tunneks ja käiksid tööl, kott peas. Ainuke, kes kõiki tunneb, on kaitseminister Aaviksoo. Aga et ta ei saaks riigisaladust välja lobiseda, lõigatagu keel ära. Ja silmad peab välja torkama. Ja jaladki amputeerima, muidu jookseb vastase poole üle.

Sihtasutus Tallinn 2011 otsib ideid ja paneb heade ideede eest raha välja, kokku. 52 korda 10 000 krooni. Ärapanijad võtsid härjal sarvist ja pakkusid kahe peale palju vahvaid ideid ning üllatusi välja. Koristame bussidest-trammidest ära reisisaatjad. Asendame vabadussamba säästupirnid tavalistega, äkki need põlevad. Solaris ära lammutada ja Sakala asemele ehitada. Lõpuks tehti näotut nalja linnametnike teemal: ajame kiilaks Moonika Batrakova teise peapoole.

Seejärel kehastus Oja vanaks Viru miilitsaks Jüri Pihliks ja andis aru, kuidas pealinnas koalitsiooni moodustati. Oja-Pihli sõnade järgi tunnistas Keskerakond ise, et neil ongi täpselt sama programm nagu sotsidel. Keskil läheb vist varsti üldse haprasti, sest sotsidel on volikogus isegi see nurk välja vaadatud, kuhu Keskerakond poole aasta pärast surutakse.

Reklaamikriitika rubriigis pandi paika Rimi ning Tez Touri jaburavõitu kaubapakkumised. Meediasündmustest vaadeldi kellegi DJ Berg Projecti jaburavavõitu armuvaluvideot, mida tõsine ERR «Pealtnägija» saates pidas vajalikuks näidata. Ega siis «Ärapanija» ei saa uuriva ajakirjanduse lipulaevast maha jääda, näidati seda videot siis Kanal 2 kah. Kas Juur ja Oja mõnitavad ERRi ja vaest DJ-hakatist? Oh ei, neil on kangesti hea meel, et Kärmas ja ERR aitavad armuvalus noormeest ja panid omalt poolt õla alla.

Arukamad inkassofirmad, nagu näiteks City Inkasso on taibanud, et praegusel ajal tuleb kärpimist alustada iseendast ja esimese asjana kärpinud oma meilidest täpitähed. Seega tegeleb see firma «volgade» ja «volglastega». «Maksa raha ara, vardjas, muidu loikame korvad peast!» iseloomustas Juur seda suhtlusstiili.

Tõsielukangelannake Helena-Reet Ennet väidab oma blogis, et ta on ju 10 aastat meediast töötanud ja teinud 15 000 lugu ja nupukest selle aja jooksul. Juur ja Oja arvutasid välja, et see skoor tähendab ligi 6 nuppu päevas, puhkepäevad ja riigipühad kaasa arvatud. Juur ja Oja tahaksid kangesti, et Helena-Reet nendega kah nuppu teeks. Paraku on see seni vaid helesiniseks unistuseks jäänud ja mehed peavad järgmisel pühapäeval taas nuputa «Ärapanijas» üles astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles