MTV Euroopa muusikaauhindade jagamisel võidutses Beyoncé

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Placebo liikmed viisid koju parima alternatiivartisti auhinna.
Placebo liikmed viisid koju parima alternatiivartisti auhinna. Foto: Reuters/ Scanpix

Eile jagati Berliinis O2 World Arena kontserdisaalis juba kuueteistkümnendaid MTV Eu­roopa muusikaauhindu.



Edukaimaks artistiks osutus Beyoncé, kes kandideeris neljale auhinnale ja võitis tervelt kolm. R’n’b-diiva viis koju nii ihaldatud parima naisartisti, parima loo kui ka parima video trofee.



Viies kategoorias auhinnakandidaadiks esitatud poplaulja Lady GaGa pidi leppima aasta uustulnuka tiitliga ning samuti viit tiitlit püüdnud USA alternatiivrokipunt Kings of Leon tühjade kätega.



MTV Euroopa aasta suurimal muusikasündmusel astusid üles Green Day, Beyoncé, Jay-Z, Foo Fighters, Leona Lewis, Shakira ja Tokio Hotel. Teist aastat järjest auhinnagalat juhtinud Katy Perry kostüümid olid seekord mõjutatud burleskist ja kabaree stilistikast.



Auhindu andsid teiste seas üle David Hasselhoff, Juliette Lewis, eri põlvkondade poistebändid Jonas Brothers ja Backstreet Boys. Punavaibal ning lava taga toimuva veebiülekannet ohjasid muusikud Joss Stone ja Pete Wentz.



World Arena auhinnasadu pikiti tele- ja veebiülekandes ka otselülitustega U2 kontserdile Brandenburgi väravate juurde, kus 1994. aastal toimus ka ajaloo esimene MTV EMA gala.



10 000-pealine publik sai muu hulgas osa iiri veteranbändi kuldklassikasse kuuluvaist lugudest ning 1989. aastal valminud, Berliini müüri langemisest inspireeritud hüm­nist «One». U2 võitis tänavusel MTV EMA galal ka parima kontserdiesineja auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles