Lapsed rügavad modellitööd tehes pere leivaraha nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesi ameerika tüdrukuid saadetakse järjest rohkem nii iluvõistlustele kui modellikooli.
Väikesi ameerika tüdrukuid saadetakse järjest rohkem nii iluvõistlustele kui modellikooli. Foto: The Image Works/Scanpix

Madala konjunktuuri perioodil kogub Ameerikas populaarsust väikelaste saatmine modellikoolidesse ja suurtele iludusvõistlustele. Sageli aitab see vanematel ka perekonna majanduslikku olukorda parandada.


Rasketel aegadel haaravad lapsevanemad iga õlekõrre järele, et pisut lisaraha teenida. Seda on märgata ka Los Angelese ja New Yorgi lasteagentuurides, kuhu avalduste arv tunduvalt suurenenud on, vahendab Metro.se.

New Yorgis asuva modelliagentuuri Funnyface juht Charlie Winfield rääkis Wall Street Journalile, et nad saavad järjest rohkem kõnesid töötutelt lapsevanematelt, kes soovivad pere sissetulekuid suurendada.

Ainuüksi selles agentuuris on avalduste arv viimase kolme aastaga poole võrra suurenenud. Veebilehel TheCuteKid, kuhu vanemad oma lapse pilte üles riputavad ja kus neid hiljem hinnatakse, on liikmete arv eelmise aastaga võrreldes kahekordistunud. Sama kehtib ka iludusvõistluste ja modellikoolide kohta üle kogu Ameerika.

Advokaat ja viie lapse ema Natacha Andrews näeb oma nelja-aastase tütre modellikarjääris võimalust teenida raha tüdruku hilisemate kolledžiõpingute jaoks.

«Ma tean teisigi, kes sel moel raha on kogunud,» lausus naine Wall Street Journalile.
Samas on raskel ajal modellitöid vähemaks jäänud ning konkurents laste vahel seda tihedam. Selle tõttu on palju neid lapsi, kes nö ebaõnnestuvad ning ei suuda pere rahakotti lisa tuua.

Teine oluline faktor, mis seda trendi mõjutab, on ameerika tõsielusarjad, kus ka lapsed ilu nimel võistlema on pandud. Näiteks on Ameerikas saanud populaarseks sarjad «Toddlers and Tiaras» ja «Little Miss Perfect», kus saab jälgida kõiki laste igapäevaseid toimetusi - nii, nagu tõsielusarjades kombeks.



Seda, mis toimub telesarjas «Little Miss Perfect», saad näha ka allolevast videost.


Vaata, mida sina sellest arvad!


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles