Kliimamuutustest kõnelev näitus Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimamuutustest kõnelevat näitust saab vaadata kuni 6. detsembrini Viljandi spordihoone fuajees.
Kliimamuutustest kõnelevat näitust saab vaadata kuni 6. detsembrini Viljandi spordihoone fuajees. Foto: maavalitsus

Europe Direct Viljandimaa teabekeskuses Vabaduse plats 2 esimese korruse fuajees on kuu aja pärast algava ÜRO kliimakonverentsi puhul avatud näitus, mis tutvustab maailmas aset leidvaid kliimamuutusi ning nende ohjeldamise võimalusi.


Muu hulgas saab näiteks teada, et ühe alumiiniumist joogipurgi taasakasutusse suunamine säästab 90 protsenti uue purgi tootmiseks vajalikust energiast.

Samuti seda, et osana ambitsioonikast kliimamuutustega võitlemise ja energiajulgeoleku strateegiast on Euroopa Liidus kokku lepitud meetmetes, mille abil tõstetakse 2020. aastaks puhastest, taastuvatest allikatest saadava energia osa 20 protsendini. See enam kui kahekordistab tänase taseme ning peaks viima Euroopa taastuvenergiasektoris ligi 700 000 uue töökoha loomisele 2020. aastaks.

Näitus jääb Viljandi maavalitsuse fuajees avatuks novembri lõpuni.

7. detsembril algab Kopenhaagenis kahenädalane ÜRO kliimakonverents (COP15), mille eesmärk on leida kompromiss, mis viiks ambitsioonika ülemaailmse kliimakokkuleppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles