R.E.M. jõuab septembris Eestisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R.E.M.
R.E.M. Foto: BDG

Maailma üks edukamaid rockbände, R.E.M. jõuab 11. septembril oma «Accelerate» tuuriga ka Eestisse, Saku Suurhalli. Erikülalisena on R.E.M.’il kaasas Brooklynist pärit tantsulise indie-rocki punt We Are Scientists.



Värske 14. stuudioplaadi maailmatuur saab alguse 2. juulil Amsterdamist ning lõppeb 1. oktoobril Madriidis. R.E.M.’i värske album ilmus Euroopas 31. märtsil ning jõudis esimese müüginädalaga Billboardi tabelis teisele kohale, tänaseks on plaati müüdud juba üle miljoni koopia.




R.E.M.’i sünd 80-ndate alguses tähistab hetke muusika-ajaloos kui post-pungist sai alternatiivrock, nad on bänd, kes tõi kitarripopi tagasi undergroundi sõnavarasse. Laiema publiku teadvusse jõuti hittlooga «The One I Love» (1987). Sellest hetkest sai alguse R.E.M.’i karjäär ühe mõjukama rock-bändina läbi aegade.




Ajakiri Spin võttis kasutusele lausa väljendi «R.E.M.’i mudel», öeldes: «R.E.M. näitas kui kaugele võib üks pungimõjutustega underground-bänd jõuda, tegemata kunstiliselt ja muusikaliselt ühtegi kompromissi. Nad saavutasid Ameerika boheemi-unistuse! Neile järgnesid nii Sonic Youth kui Nirvana. Aastatel 1991-1994, kui R.E.M. müüs umbes 30 miljonit albumit, olid nad tõsiseks rivaaliks U2’le maailma suurima rock-bändi tiitli pärast.»




Kurt Cobain, kes suri enne kui teoks sai tema pikalt planeeritud koostööprojekt Michael Stipe’iga, rääkis ajakirjale Rolling Stone: «Mulle ei mahu pähe, kuidas nad seda teevad – oma eduga on nad tulnud toime nagu pühakud ning endiselt kirjutavad nad fantastilist muusikat, mis inimesi puudutab.»




R.E.M.’i on pärjatud kolme Grammy ja üle 10 MTV auhinnaga ning aastal 2007 nimetati nad ka Rock and Roll Hall of Fame’i auväärseteks liikmeteks. Bändi tuntumad hitid läbi aegade on olnud «Losing My Religion», «Shiny Happy People», «Everybody Hurts», «Man On The Moon».


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles