Mees ilmus oma matusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ilmus oma matusele
Mees ilmus oma matusele Foto: AFP / Scanpix

Brasiilias Parana osariigis Santo Antonio da Platinas juhtus liiklusõnnetus, milles hukkus inimene.

Perekond tuvastas hukkunu ja arvas, et tegemist on 59-aastase ehitaja Jorge Concalvesiga, kirjutab AFP.

Brasiilia tavade kohaselt peetakse matused surmajärgsel päeval. Matusepäevaks juhtus üleriigiline surnute austamise püha Finandos.

«Pereliikmed ei teadnud, et Jorge oli koos sõpradega ja jõi roosuhkrubrändit. Tal ei olnud enda surnuks kulutamisest ega matustest aimugi,» sõnas mehe sugulane Rosa Sampaio.

Politsei sõnul tuli Concalvesile üllatusena, et ta surnuks kuulutatud on. Ta ruttas perele teatama, et on elus.

«Autoõnnetuses hukkunu oli raskelt vigastada saanud ja teda oli raske tuvastada. Kuid tal olid seljas peaagu samasugused riided nagu Concalvesil. Laipu tuvastavad inimesed ei suuda lahkunut kaua vaadata, selle tõttu võidi isikud segamini ajada,» selgitas politsei esindaja.

Osa pereliikmetest ei olnud täiesti kindlad, kas hukkunu on ikka nende pere liige.

«Kahel onul oli kahtlusi. Kuid neli ülejäänud liiget ei kahelnud ning ta kuulutati hukkunuks,» sõnas Concalvesi sugulane Sampaio.

Kahtlused kerkisid uuesti matuste ajal.

«Mehe ema vaatas kirstus olnud surnukeha ja ütles siis, et midagi on valesti. Ta vaatas ja vaatas, kuid ei suutnud uskuda, et see tema poeg on. Üsna varsti ilmus Concalves oma matusele. Kõik tundsid suurt kergendust,» kirjeldas politsei esindaja tekkinud olukorda.

Autoõnnetuses hukkunu isik tehti hiljem kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles