Soomlased teevad jalustrabavat ulmefilmi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadrid filmi «Iron Sky» tutvustavast videolõigust.
Kaadrid filmi «Iron Sky» tutvustavast videolõigust. Foto: Iron Sky

Ilmselt kõigi aegade vaadatuima Soome filmi «Star Wreck: In the Pirkinning» tegijad said miljonilepingu, mis toetab nende uut filmiprojekti «Iron Sky».


Kõvasti kiidetud «Star Treki» paroodia «Star Wreck» on kuulsust kogunud erakordsete digitaalefektide ja revolutsioonilise filmimisviisi tõttu. Väidetavalt on «Star Wreck» Soome vaadatuim film üldse ja kogu maailma vaadatuim netifilm, kirjutab Iltalehti. «Star Wreck» valmis peaaegu tervenisti entusiastide talgutööna. Selle projektiga said nad jala suure filmimaailma ukse vahele.

Režissööri Timo Vuorensola ja produtsent Samuli Torssose uusim projekt, ulmefilm film «Iron Sky» (Terastaevas) peaks valmima 2011. aastal. Produktsioonifirma Blind Spot Pictures on juba miljonite eest müügilepinguid sõlminud.

Natsid kosmoses

«Terastaeva» peategelane, SS-ohvitser Hans Kammler teeb II Maailmasõja lõpul otsustava läbimurde antigravitatsiooni alal. Hoolimata sellest, et Saksamaa Euroopas sõja kaotas, õnnestus natsidel Maalt põgeneda salajasest Antarktise kosmosekeskusest startinud kosmoselaevas. Põgenikud rajasid Kuu tagaküljele Schwarce Sonne nimelise baasi, kus Kolmanda Reichi tippsõdurid uut maailmavallutust ette valmistavad.

«Terastaeva» tootmiseks tagatud miljonid ning nimekad näitlejad teevad sellest «Star Wreckiga» võrreldes märgatavalt ambitsioonikama ettevõtmise. Lõplik eelarve teatatakse tuleva aasta veebruaris, kui kõik näitlejad on selgunud ja filmimine võib alata. Meeskonna sõnul on eelarve vähemalt viis miljonit eurot.

«Terastaeva» stsenarist on Johanna Sinisalo. Eriefektide peavad valmima Embassys. See firma vastutab muu hulgas «Transformerite», «Iron Mani» ja «District 9» eriefektide eest.

«Star Wrecki» saab tasuta ja legaalselt alla laadida siit.

Vaata «Terastaeva» treilerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles