Rammumees tegi lennukile tuule alla

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennujaamas tõmbas rammumees Andrus Murumets teisipäeval paljalt lihasjõul liikuma Estonian Airi lennuki Boeing 737 «Sinilind».


«Tegi tuule alla» on siinses kontekstis muidugi natuke kange väljend, aga mitte nii kange, kui mees, kes suudab 36 tonnise lennuki paigast liigutada. Tegelikult Murumets lennukit üles ei tõstnud.

End spetsiaalsetesse rakmetesse rüütanud Murumets kasutas lennuki liigutamisel nii jalgu kui käsi. Ta surus eriliselt nakkuvates jalatsites päkad vastu lennujaamabetooni ning tõmbas end käte abil edasi.

Tundus, et karge novembriõhu temperatuur tugeva mehe ümber tõuseb ebainimliku pingutuse tõttu paari kraadi võrra. Siis järgnes otsustav pingutus ja hiiglaslik metall-lind hakkas liikuma. Samm, teine, kolmas, neljas, viies ja kuues... Rohkem polnud vaja. Fotoaparaatide katikute turmtules sai ametlikult teatavaks, et eesti mees suudab müraka lennuki paigast liigutada.

Vaata galeriid lennuki vedamisest!

Lennukit pikalt vedada polnud vaja, sest selle jaoks on lennujaamas spetsiaalsed puksiirautod.

«Noh, ma juba olen selline tugev poiss,» kommenteeris Murumets oma saavutust tagasihoidlikult.

Sel laupäeval, 7. novembril lähevad rammumehed võistlustulle Tallinna Spordihallis, et endi seast kõige tugevam selgitada. Tänapäeva tippspordi üks vaatemängulisemaid alasid sisaldab endas muuhulgas ka auto tõstmist, kuni 160 kg kohvrite kandmist ning kuni 380 kg raskuse seljas tassimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles