Jaapani vangla püüab maskoti abil oma imidžit parandada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asahikawa vangla maskott
Asahikawa vangla maskott Foto: SCANPIX

Jaapanis asuv vangla tutvustas maskotti, mille abil püütakse oma imidžit parandada.

Põhja-Jaapani Asahikawa vangla ametnike sõnul nähakse vanglat tavaliselt kui kurjakuulutavat kohta, mitte kui paika, mis on mõeldud rehabilitatsiooniks, edastab AFP.

Vanglaametnikud tutvustasid meediale ligi kahemeetrist humanoidkuju Katakkuri-chani, kellel on armas ümar nägu ning roosa lill juustes. Loodetakse, et see maskott annab edasi vangla tegeliku eesmärgi.

«Vanglatest on loodud pilt, et need on sünged isoleeritud paigad, kus olijatel ei ole ülejäänud maailmaga kontakti. Meie eesmärgiks on näidata, et vangla on avatud institutsioon ning seda toetab ühiskond,» selgitasid esindajad.

Samas lisati, et vangid on inimesed, kes on toime pannud korrarikkumise ning paljud ei soovi selliseid inimesi oma läheduses näha.

«Kuid ühiskond peab andma isikutele, kes on rehabilitatsiooni läbinud, uue võimaluse,» nentisid vanglaametnikud.

Asahikawa vangla maskott on segu naisest ja mehest ning teda on kujutatud selle vangla valvurite vormis.

Möödunud nädalalõpul korraldas see vangla laada, millel maskotti tutvustati. Samuti said huvitatud osta vangide valmistatud suveniire. Seda laata külastas 1700 inimest.

Jaapanis on sellised suured yurukyara maskotid väga populaarsed. Yurukyara tähendab jaapani keeles «pingevaba tegelane». Need kasutatakse näiteks piirkondade ja linnade iseloomustajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles