Põnev moenädal Tallinnas - eelista eesti moodi!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN FASHION WEEK 2009: Eelista eesti moodi! - Marit Ilison
TALLINN FASHION WEEK 2009: Eelista eesti moodi! - Marit Ilison Foto: Fashion Week
Selle aasta Tallinn Fashion Week saab ametliku avapaugu teisipäeval, 3. novembril kl. 18.00, kui Disainigaleriis (Pärnu mnt.8) avatakse Eesti uue generatsiooni moejoonistuste näitus.

Moenädala raames toimub ohtralt erineva iseloomuga üritusi: Kristina Viirpalu ja Lilli Jahilo näitavad oma vastvalminud hiigelkollektsiooni, Belgiast tagasi Eestisse naasnud Marit Ilison esitleb oma esimest, müstilist pret-a-porter kollektsiooni.

Vassilissa ja Beatrice ootavad laupäeval kõiki moelõunale varsti avatavasse nAnO kohvikusse. Kuna kohtade arv on piiratud, on soovitatav end eelnevalt registreerida. 

Lounge Museum pakub reedel, 6. novembril vaatamiseks Diana Denissova barokset moeetendust ning MAKI brändi lustakust näeb klubis BonBon.

Lisaks showdele tasub kindlasti külastada TFW raames toimuvaid näituseid - elamusi pakuvad juba mainitud moejoonistuste väljapanek Disianigaleriis, erinevad ehte- ja moenäitused Iida Galeriis ning Oksana Tanditi ja Filippo Caroti ühine moefotonäitus.

Selle aasta Tallinn Fashion Weeki tipphetkeks on Eesti moedisaini hetkeseisu kajastava Moepiibel 2010 esitlus 7. novembril.

Ühe olulise sündmusena leiab aset seminar moealal tegutsevatele professionaalidele. Seminari eesmärk on julgustada disainereid alustama oma kaubamärgi loomisega ning tutvustada erinevate elujõuliste väikekaubamärkide näitel võimalikke ellujäämisstrateegiaid. Oma kogemusi jagavad lektorid Venemaalt, Saksamaalt, Lätist ja Leedust.

Kolmandat korda toimuvat Tallinn Fashion Week´i korraldab Eesti Moedisaini liit. Disainerite tugiorganisatsioonina tegutsev EML on oma põhijõud suunanud kohaliku moemaastiku kaardistamisse, mille tulemusel ilmuv mahukas raamat - Moepiibel 2010 - on praktiliseks väljundiks disainerile ning huvitavaks lugemiseks moehuvilistele. 

«Sel trükisel on kaks olulist aspekti - üks on tänast hetkeseisu dokumenteeriv ning teine on Eestist väljapoole ning tulevikku suunatud. Koostatud on korralik kontaktibaas maailma moe-niiditõmbajatest, kes selle trükise saavad - nii on lootust, et ehk kuskilt hakkab midagi susisema. Ühe sellise raamatuga muidugi maailma ei muuda, kuid ehk tekib kildhaaval mingi visioon sellest, mida tähendab «eesti disain»,» rääkis raamatu toimetaja Tanel Veenre

Moesündmused saavad alguse juba reedel, 30. oktoobril ning jätkuvad tiheda ja põneva kavaga kuni 7. novembrini. Täpsemat infot Tallinn Fashion Weeki kava ja ürituste kohta leiad aadressilt www.estonianfashion.eu 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles