Vatikan eitab, et paavst oleks helistanud katoliiklasest homole

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Vatikan eitab, et paavst Franciscus oleks helistanud möödunud nädala reedel Prantsusmaal elavale noorele katoliiklasest homole ja ärgitanud teda kapist välja tulema.

Prantsuse meedia kohaselt olevat paavst kontakteerunud Christophe Trutinoga ning öelnud, et tema homoseksuaalsus ei tähenda midagi, vaid tal tuleb olla see, kes ta on, edastab The Local.

Vatikani pressiesindaja, isa Lombardi eitas, et paavst oleks sellist erakõne nimetatud isikule teinud.

«Möödunud nädalal helistas paavst Prantsusmaale vaid kardinal Barbarinile, mitte aga eraisikule,» lausus pressiesindaja.

25-aastane Toulouse´is elav Trutino olevat saatnud paavstile kirja, milles palus abi, kuna ta on katoliiklane, kuid samas kuulub seksuaalsesse äärmusgruppi.

«Võimalik, et keegi helistas sellele isikule ning teeskles, et on paavst. Või mõtles see noor mees kogu loo välja,» nentis Lombardi.

Mehe sõnul sai ta augusti lõpus kõne, milles helistanu tutvustas end kui paavst Franciscust. Ta lisas, et esialgu ei suutnud ta seda uskuda.

Ka olevat paavst maininud kirja, mille Trutino Vatikani saatis.

«Sain kirja, mille sa saatsid. Sul ei ole vaja häbeneda, kes sa oled. Homoseksuaalsust ei pea peitma. Ühel või teisel viisil me kõik oleme jumala lapsed ja me peame temasse uskuma,» olevat paavst öelnud.

Paavst olevat lubanud ka palvetada tema eest.

Prantslase arvates rääkis ta paavstiga, samas aga ei kinnita seda Vatikan.

Paavst Franciscus külastas hiljuti Brasiiliat, kus ta pidas kõne, milles väljendas, et ta on homoseksuaalsuse suhtes tolerantne.

Varasemast on teada kaks juhtumit, milles paavst on helistanud inimestele.

Üks neist oli argentiinlanna, kelle politseinik vägistas. Naine saatis paavstile temaga juhtunu kohta kirja.

Teine aga Itaalia üliõpilane, kes samuti oli Vatikani paavstile kirja saatnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles