Egiptuse «luurajast» kurg söödi ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse «luurajast» kurg söödi ära
Egiptuse «luurajast» kurg söödi ära Foto: SCANPIX

Egiptuses kinni võetud kurg, keda kahtlustati luuretegevuses, leiti surnuna.

Looduskaitseorganisatsiooni sõnul sõid kohalikud elanikud kure lõpuks ära, edastab foxnews.com.

Egiptuse lõunaosa looduskaitsealade juhi Mahmoud Hassibi sõnul leiti surnud lind möödunud laupäeval Niilusel asuvalt saarelt, mis jääb iidsest Aswani linnast lõunasse.

Egiptuse Qena provintsi elanik võttis selle kure kinni, kuna märkas ta seljal elektroonilist seadeldist. Ta viis linnu politseisse. Politsei edastas kure aga veterinaaridele, kes tegid kindlaks, et selle seadme olid paigaldanud Prantsuse linnuteadlased. Seega ei olnud tegemist luureseadmega.

Linnule anti nimeks Menes ning hiljem lasti ta vabadusse.

Looduskaitsjad edastasid Facebookis, et lind leiti surnuna ning ta söödi ära. Hassib eitas seda, kuid kinnitas linnu hukkumist. Tema sõnul ei ole surma põhjus teada.

«Lind lasti Salugah&Ghazali kaitsealal vabadusse. Menes lendas Niilusel asuva saare suunas. Seal kahjuks ta hukkus. Nüüdses kure söömises ei olnud midagi erilist, sest kurgi on Egiptuses söödud tuhandeid aastaid,» seisis looduskaitsjate teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles