Kultuuriakadeemia tudengite tööd näitavad end Pärnu rahvale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatrigaleriis on vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala tudengite tööd.
Endla teatrigaleriis on vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala tudengite tööd. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endla teatrigalerii sammassaalis saab novembri lõpuni vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala üliõpilastööde näitust "KÄE SOE KIRI LOE".


Näitusel on eksponeeritud Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala üliõpilastööd. Näha saab pind- ja naastpõimes kootud gobeläänvaipu, rahvuslikel ainetel tehtud kuubesid ja vöösid.


Tööde autoreid on palju, kuid kõige enam on esindatud IV kursuse tekstiilitudengid: Maria Merimaa, Grete Ojamaa, Talvi Sarapuu, Monika Hint, Ülle Valli, Marge Loorits ja Inna Antson.

Näitusega väärtustatakse pärimuskultuuri kui eestlaste identiteedi ühte väga olulist osa ning samas küsitakse igipõlist, kuid alati aktuaalset küsimust - kus kohast läheb käsitöö ja kunsti piir?

Näitus jääb avatuks 22. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles