Islamistlik partei andis meestele käsu abielluda üksikemadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistlik partei andis meestele käsu abielluda üksikemadega
Islamistlik partei andis meestele käsu abielluda üksikemadega Foto: AFP / Scanpix

Malaisia konservatiivne islamistlik partei andis moslemitele käsu võtta liignaiseks mitte noori tüdrukuid, vaid lapsega naisi.

Islamistliku partei kontrolli all oleva Kelantani osariigi minister Omar Wan Ubaidah sõnas, et üksikemad ja lesed vajavad äraelamiseks abi, kirjutab abc.net.au.

«Moslemimehed valivad liignaisteks tavaliselt nooremapoolsed naised võis siis täiesti verinoored neitsid. Soovitan meestel oma pilk pöörata hoopis üksikemade suunas. Need naised on tänulikud ja töökad,» selgitas Omar.

Malaisias tohivad moslemi mehed abielluda kuni nelja naisega. Selle riigi 27 miljonist elanikust 60 protsenti on islami usku.

Malaisia naiste õiguste eest võitlevad organisatsioonid on nõudnud polügaamia keelamist. Nende sõnul on mitmenaise pidamisega eemaldutud islami esialgsest eesmärgist.

Wan Ubaidah selgitas, et ta ei propageeri polügaamiat, vaid soovib aidata Kelantani osariigi 16 500 üksikema.

Ta lisas, et mitte kõik mehed ei saa endale mitut naist lubada, vaid ainult need, kes on sotsiaalselt ja majanduslikult heal järjel.

Minister kutsus üles kehtestama seaduse, mis lubaks oma naisest tungiva põhjuseta lahku läinud meest piitsutada.

«Üsna palju tuleb ette juhtumeid, kus mehed lihtsalt minema kõnnivad, jättes naise ja lapse sissetulekust, peavarjust ja söögist ilma. Selline käitumine lausa nõuab piitsa,»  nentis Wan Ubaidah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles