Piltuudis: Moonika Batrakova luges raamatut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Batrakova raamatupoes.
Moonika Batrakova raamatupoes. Foto: Karli Saul

Elu24 kirjandustoimetaja kohtas eile raamatupoes toimunud kuulsa soome kirjaniku Sofi Oksase loengul Edgar Savisaare nõunikku Moonika Batrakovat.


Noor veetlev nõunik veetis siis, kui soome kirjanik loengut pidas, aega hoopis filosoofiaraamatute riiulite vahel. Moonika sirvis mitmeid kaalukaid teoseid, nende hulgas Aristotelese «Poliitika» ning Karl Marxi «Kapital», mõlemad inglisekeelses väljaandes.

Moonika huvi paelusid veel Antti Kidroni «Uurija käsiraamat» ning Albert Schweitzeri «Kultuur ja eetika». Nesit esimene käsitleb teadusuuringute teostamist psühholoogia valdkonnas. Teises analüüsib kuulus eetikafilosoof kultuuri mandumise põhjusi ja osutab ühtlasi kultuuri uuestisünni võimalustele.

Kõige pikemalt sirvis Moonika prantsuse filosoofi Michel Foucault' teost «Diskursuse kord». See on tõhus kirjatöö, kus Foucault' asetab oma arutluse keskmesse «diskursuse» mõiste, mis hõlmab igasuguseid kõnelemispraktikaid, mis on mingi üldise mõtteviisi teenistuses.

Jah, tee tarkuse varasalvede juurde nõuab hoolt ja püsivust. Elu24 kultuuritoimetusel on hea meel, et Tallinna linnapea nõunikud ei ole pelgalt vihmavarjuhoidjad või võimlemispartnerid, nagu õel meedia neid pahatihti näidata püüab. Sellise pagasiga nõunik oskab linnapeale kindlasti head nõu anda, nii et Eesti pealinn senisest veelgi uhkemini õitsele lööks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles