Vahur Kersna toob ekraanile ETV ajaloo parimad huumoripalad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Lisaks sellele, et 14. novembrist hakkab Vahur Kersna oma uues saates kadunud inimesi otsima, paneb ta kokku ka saadet «ETV huumori kuld», kus saab näha naljakamaid arhiivikaadreid läbi aegade.



Saate ühe autori Kersna sõnul on tegemist säästuaja projektiga, millele pole kulutatud peaaegu üldse raha. Saate tegemise eest ei saa Kersna ega kaasautor Jaak Tammearu isegi palka. «Me teeme seda tasuta, sest sellise asja eest oleks natuke piinlik raha küsida,» tunnistas ta.



Pikaaegne ETV assistent-administraator Tammearu valib koos Kersnaga saatesse naljakaid sketše ja lugusid. «Ta on kõigi nende saadete sünni juures olnud ja mäletab kõiki neid nalju. Ta on nagu elav ajalugu,» tunnustas Kersna koostööpartnerit.



Kersna nimetas saateid ja suurkujusid, mis kindlasti alates 7. novembrist uuesti ekraanile jõuavad: «Eino Baskin, Sulev Nõmmik, Ervin Abel, Ivar Vigla, «Kitsas king», «Kreisiraadio», aastavahetussaated jne.»



«Naljasaateid on nagu kulda maapõues – peab lihtsalt kummardama ja üles korjama,» märkis Kersna ning lisas, et sellist saadet ei ole tema jaoks mingi vaev teha. «Ma olen suhteliselt vana inimene, kes on päris palju televiisorit vaadanud,» märkis Kersna, lisades, et tänu sellele ei pea nad Tammearuga kõiki linte läbi kerima ja üle vaatama. «Me lihtsalt mäletame neid asju,» lisas ta.



Uuel pooletunnisel saatel juhti ei ole – seal näidatavad lood räägivad Kersna sõnul enda eest ise. «Meie töö on teha valik ja lood üksteise otsa sobitada,» valgustas ta saate ülesehitust.



Nalja ei ole Kersna sõnul ekraanil kunagi liiga palju. «Kõik uurimused on näidanud, et inimesed ootavad lisaks informatsioonile ka meelelahutust ja nalja,» tõdes ta. «Aga head nalja sünnib maru harva.» Eesti Televisioonil on aga 55 aasta pikkune ajalugu ja selle aja jooksul on Kersna sõnul üht-teist tehtud. «Ja õnneks on need saated ka säilinud,» ütles ta.



«Meie teeme neist asjadest lihtsate vahendite ja ilma igasuguste kuludeta saate, mida inimestel oleks hea vaadata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles