Sinine “Butterflies”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinine "Butterflies".
Sinine "Butterflies". Foto: Plaadi esikaas

2003. aastast elektroonilist muusikat tegeva Mauno Meesiti ansambel Sinine üritab Eesti elektroonilise muusika lippu kõrgel hoida. Rahvusvahelise taustaga kontseptuaalset debüütplaati "Butterflies" tegi Meesit koguni viis aastat.

Kõike seda selleks, et saavutada enda jaoks püstitatud eesmärgid. Iga heli ja meloodia on hoolikalt valitud väljendamaks ja illustreerimaks kindlat kohta, atmosfääri, inimesi ja mälestusi minevikust.

Sinine loob unenäolist electronicat, põimituna eksperimentaalsemate darkwave helide ning akustiliste instrumentidega, esitades nõnda unikaalset muusikat, mis suudab olla korraga nii puudutavalt intiimne kui ka jahmatamapanevalt võimas.

Samal ajal on "Butterflies" ka üsna raske plaat, väga spetsiifiline, justkui omaette kunstiteos ja tõenäoliselt kergema muusika austajat seetõttu väga ei tõmba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles