Teadlased: paksud naised ei tohiks rasedaks jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema liigsed kilod võivad lapsele edasi päranduda.
Ema liigsed kilod võivad lapsele edasi päranduda. Foto: PA Wire / SCANPIX

Ülekaalulised naised peaksid rasedusest seni hoiduma, kuni nad kaalus alla on võtnud, väidab värske uuring. Vastasel korral «pärandavad» nad oma ülekaalu lastele edasi.


New Yorgi ja Kanada linna Qubeci teadlaste hinnangul võib ülekaalus oleva naise emakas saata veel sündimata lapsele signaali, mis mõjutab nende kasvamist priskeks nii juba lapsena kui täiskasvanueas, vahendab Indianexpress.com.



Tegu pole mitte ainult rasvumist soodustava geeni edasi andmisega emalt lapsele, vaid sellel on lisaks ka bioloogiline selgitus, mida teadlased praegu välja on selgitamas.



Uuringut juhtinud dr John Krali sõnul saaksid tüsedad naised tulevasele põlvkonnale lausa teene teha, võttes enne lapseootele jäämist kaalus alla.



Uurijad panid ka tähele, et väga paksude naiste puhul oli abi kaalu kahandavatest operatsioonidest. Lastel, kes sündisid vastava lõikuse läbi teinud naistele, olid verenäitajad paremad ning tulevast suhkruhaigust ennustavad indikaatorid normis.



Ekspertide sõnul suurendab rasedusaegne rasvumus märgatavalt suhkruhaiguse, keisrilõike ja surnult sündide riski.








Kommentaarid
Copy
Tagasi üles