Sülekutsu arvati ohtlike koerte nimekirja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malta koerake
Malta koerake Foto: AFP / Scanpix

Väike valge Malta koer on Austraalia ühes osariigis arvatud kahekümne kõige ohtlikuma koeratõu hulka. Seda põhjusel, et just seda tõugu koerad on kolme kuu jooksul rünnanud tosinat inimest.


Malta koer on pisikest kasvu koerake, kes tõenäoliselt on pärit Itaaliast ning keda kirjeldatakse tavaliselt sõbraliku ja intelligentse loomana. Esimest korda on see mõnekilone karvapall sattunud kurjade koerte nimekirja, vahendab Dagens Nyheter Austraalia uudistebürood AAP.



New South Walesi osariigi ministri Barbara Perry sõnul on koeratõu ohtlikuks nimetamine kindlasti üllatav, kuid see on ka ühtlasi meeldetuletus, et iga koer võib muutuda agressiivseks.



Ka teised väga populaarsed perekoerad, labradorid, on kantud ohtlike koerte nimekirja. Nende poolt põhjustatud rünnakuid registreeriti ainuüksi kolme kuu jooksul paarkümmend.



Ohtlike koerte nimekirja kokkupanekul võetakse aluseks reaalsed juhtumid, kus koerad inimesi rünnanud on.






Kommentaarid
Copy
Tagasi üles