Liibanonlased tegid rahvustoiduga uue Guinnessi rekordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni kokk salatit segamas
Liibanoni kokk salatit segamas Foto: Reuters / Scanpix

Liibanoni kokkade tehtud rahvusroogadega on sellel aastal püstitatud kolm maailmarekordit.

Eile osales 300 kokka suure

tabbouleh

-salati valmistamisel Guinnessi rekordite raamatu esindaja valvsa pilgu all, kirjutab AFP.

3,5 tonni salati jaoks lõiguti 1600 kilogrammi peterselli, 1500 kilogrammi tomateid, 420 kilogrammi sibulat, suur hulk piparmünti ja muud maitserohelist. Salatile lisati maitseaineid, oliivõli ja sidrunimahla.

Suur salatikogus tunnistati rekordi vääriliseks.

Eelmisel päeval valmistati 2000 kilogrammi kikerhernepasteeti ehk hummust.

Selle aasta augustis pääses Liibanon aga Guinnessi rekordite raamatusse maailma suurima kebabi valmistamisega.

Liibanon on juba pikka aega võistelnud Iisraeliga selles, kes teeb parimat hummust ja tabbouleh-salatit. Liibanonlased loodavad, et salatiga tehtud rekordiga näitavad nad, et au kuulub neile.

Mõlema riigi kokkade organisatsioonide kinnitusel on nii Liibanonil kui ka Iisaraelil võrdne õigus need road oma rahvusroogadeks tunnistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles