George Clooney on võimeline pilgu abil kitsi tapma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Clooney
George Clooney Foto: AFP / Scanpix

Hollywoodi menunäitleja George Clooney kehastab uues filmis «Men Who Stare at Goats» Iraagis sõdivat USA merejalaväelast, keda õpetatakse pilgu abil kitsi tapma.

Filmi aluseks on USA armees tehtud psühholoogilised eksperimendid, kirjutab The Telegraph.

Film räägib ülisalajasest sõjalisest projektist Jedi, mille eesmärgiks on luua paranormaalsete võimetega sõdureid, kellel on ülihea intuitsioon.

Neid paravõimeid kasutatakse vaenlaste hävitamiseks.

Filmitegijate sõnul ei ole filmis nähtav science fiction, vaid USA sõjavägi tegi sarnaseid salastatud katseid. Kitse tapmine pilgu abil on vaid jäämäe tipp.

Projekt Jedi positiivsed ja tegelikult kasutada saavad asjad lasti käiku.  

«Paravõimete ja esmapilgul kummaliste asjade kasutamine ei ole tegelikult kummaline. Inimvaim on kõigeks võimeline, kui seda õigesti treenida. Selgeltnägemine ja parem tunnetus on sõjategevuses uus tase. Peame veel tegelema küsimusega, kuidas kaitsta ennast vaenlase poolt rakendatava üleloomuliku eest,» selgitas Jedi projektiga seotud olnud sõjaväelane.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles