Galerii: Tai taimetoitlastest enesepiinajad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil osalejal aitab teravat asja läbi näonaha torgata terve kaaskond
Festivalil osalejal aitab teravat asja läbi näonaha torgata terve kaaskond Foto: AP / Scanpix

Tais Phuketis algas iga-aastane enesepiinajate ja taimetoitlaste festival.

Seal näitavad oma eriskummalisi oskusi Lim Hu Tai Shi kultusega seotud ja väidetavalt üleloomulike võimetega isikud, kirjutab Reuters.

Nad suudavad oma näonahast läbi torgata igasuguseid teravaid asju, ilma et valu tunneksid. Enesevigastajate kinnitusel aitab see vaimselt puhastuda.

Hiina juurtega festivali peetakse Hiina kalendri üheksandal kuul. Festivali ajal palvetatakse, mediteeritakse ja süüakse ainult taimetoitu.

Kümnepäevase festivali ajal toimub üheksa tänavarongkäiku, milles osalejad näitavad, milliste asjadega saab oma näkku auke tekitada.

Väidetavalt sai see festival alguse 19. sajandil, kui tinakaevanduse hiinlastest töölised said tinamürgituse. Siis mindi täielikult üle taimetoidule ja haigusest paraneti. Hiljem liideti sellega vaimsed ja füüsilised harjutused, mis tänapäevaks on võtnud drastilise kuju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles