Piloodi valearvestus viis lennuki sihtkohast 240 kilomeetri kaugusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloodi valearvestus viis lennuki sihtkohast 240 kilomeetri kaugusele
Piloodi valearvestus viis lennuki sihtkohast 240 kilomeetri kaugusele Foto: AFP / Scanpix

USA ametivõimud uurivad juhtumit, kus  lennufirma Northwest Airlines piloodi valearvestus viis lennuki sihtkohast Minneapolise lennujaamast 240 kilomeetri kaugusele.

Piloot märkas lõpuks viga ja keeras lennuki siis Minneapolise suunas, kirjutab foxnews.com.

Lennuk 144 reisija ja viie meeskonnaliikmega pardal maandus lõpuks ettenähtud sihtkohas.

Northwest Airlines A320 lend toimus San Diegost Minneapolisse. Piloot kaotas lennujuhtimiskeskusega ühenduse kell 19.00, kui lennuk oli 11 100 meetri kõrgusel.

Lennuk lendas üle sihtlennujaama natuke enne kella 20.00 kohaliku aja järgi. Lennujuhtimiskeskusega taastus side alles kell 20.14. Lennuk oli selleks ajaks juba 240 kilomeetri kaugusel.

Juhtumi uurijate sõnul tekkis lennukimeeskonnas vaidlus ja tähelepanelikkus hajus. Selle tõttu ei teatud enam järsku kus oldi. Ka uuritakse, kas möödalennu võis põhjustada pilootide väsimus.

Uurijad kuulavad läbi ka kokpitis toimunud vestluste lindistuse ja lennuteekonna mõõdikute salvestused. Ka kuultakse üle kõik viis pardal olnud meeskonnaliiget.

Juhtumi uurimise ajaks peatati mõlema piloodi töölepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles