Küpses eas daami garderoob

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatriõhtuks: Hansmarki jakk 1199 kr, Hansmarki seelik 599 kr, kübar 599 kr, pärlid 159 kr, kott 799 kr,  kingad 1199 kr, kõik Tallinna kaubamajast.
Teatriõhtuks: Hansmarki jakk 1199 kr, Hansmarki seelik 599 kr, kübar 599 kr, pärlid 159 kr, kott 799 kr, kingad 1199 kr, kõik Tallinna kaubamajast. Foto: Peeter Langovits

Moekunstnik Anu Hint jagab riietumissoovitusi argipäevaks ja pidulikuks puhuks väärikas


eas naistele.

Esimene asi, millele moekunstnik Anu Hint soovitab väärikas eas naistel riideid valides tähelepanu pöörata, on materjal. «See peaks olema kvaliteetne ja n-ö hingav,» selgitab ta ja lisab, et seda nõuannet võiks tegelikult järgida igas eas naised. Mitte mingil juhul ei tohiks rõivad ja kudumid olla sada protsenti polüestrist või akrüülist, ka vooder võiks olla ihusõbralikust viskoosist.



Klassikaline mood on läbi aastate samasugune, sel hooajal võiks moekunstniku sõnul ehk veidi julgemalt rõhutada õlajoont. Rõivaste pikkuse ja laiuse üle saab aga igaüks ise otsustada – sobivad kõik variandid, mis toovad kandja tugevamad küljed esile.



Kui kehavormid on kurvikamad, passib hästi kihiline riietus. Pealistikku kantavad džemprid ja eest avatud kardiganid jätavad saledama mulje. Ka õlasallid ja keebid varjavad korpulentsust.



Eesti firmadest pakuvad suhteliselt hea hinna ja mitte liialt moodsa disainiga rõivaid näiteks Mosaic, Vilderson, Hansmark, Althea, Caramel Moda – neid võib rahulikult kanda aastaid, kinnitab Anu Hint. Muidugi võib usinam leida häid ja soodsaid asju ka nn teise ringi poodidest.



Tagasihoidlikes toonides baasrõivastele võiks lisada värvikamaid aktsente erksamate pluuside või ka sallidega. Näo juures mõjub eriti hästi näiteks punane toon, mis tekitab põskedele peegeldudes illusoorse rõõsa jume. Ka mõni lõbusates värvides käekott tõstab koosluse toonust.



Komplekti võib alati elavdada ehetega, mis võivad olla ka odavast kunstmaterjalist, näiteks plastmassist. Kui odav kangas mõjub ihule halvasti, siis matkitud materjalist ehted seda ei tee – Coco Chaneli arvates need pigem õilistavat kandjat, sest tagasihoidlik ja väärikas naine ei uhkustagi kallite ehetega. Ehete ja sallide lisamine on ka lihtne moodus argisemat kooslust pidulikumaks muuta.



Naise muudab aga daamiks peakate, tõdeb moekunstnik. Näiteks kübaraga pole patt käia ka siseruumides, pidulikul puhul võiks leida peakattele sobivas toonis kaunistuse.



Hea teada
Vältida võiks eelkõige:
•    sünteetilisi kangaid
•    liiga liibuvaid lahendusi
•    ainult tumedaid toone
•    suurt ja avarat dekolteed

Hästi mõjuvad:
•    peakatted
•    komplekti täiendavad ehted – prossid, pärlid
•    kihiline riietus
•    figuuri vertikaalsuunaliselt jaotavad värvilahendused ja -lõiked

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles