Kimmo Pohjonen lubab õhtuks hullult energeetilist kontserti

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul kell 21.00 Rock Cafes üles astuva trio KTU liikmed kohtusid muusikasõpradega Solarise keskuse Apollo raamatupoes ja jagasid plaatidele autogramme.


KTU koosneb Kimmo Pohjosest, Pat Mastelottost ja Trey Gunnist.

«Publik võib täna nautida kaunis unikaalset bändi,» ütles Pohjonen autogramme jagades. «Kolm päris omamoodi kutti mängivad warr-kitarri, trumme ja akordionit, kuhjaga elektroonikat muidugi ka.»

Apollosse oli kogunenud paarkümmend die-hard progefänni, kes kraamisid kottidest välja oma plaadikogu ja lasid muusikutel sinna autogramme maalida. Üks härra võttis artistide allkirjad isegi venekeelse dalai laama raamatu tiitellehele.

Pohjonen, hullult andekas ja karismaatiline akordionivägilane on eestlaste laiemale hulgale tuttav möödunud aastast, ta kui 2008. aastal Eesti Vabariigi juubeliaktusel üles astus.

Ta on akordioni mänginud juba 35 aastat. Tänapäeval käsitseb ta elektrooniliste efektiplokkide ning mikrofonide relvastatud eritellimusel valminud eriti tugeva ehitusega akordione. Kimmo helindeid on nimetatud muusikaliseks šamaaniloitsuks ja põhjamaiseks maagiaks.

Tema kaks kaaslast, Pat Mastelotto (trummid) ning warr-kitarrist Trey Gunn on aastaid mänginud maailma progerocki lipulaevas, Robert Frippi loodud ansamblis King Crimson. Tänavu täitus King Crimsoni asutamisest 40 aastat, mispuhul taasavaldati bändi kolm esimest albumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles