Kontserdimajas esineb Hortus Musicus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanamuusikaansambel Hortus Musicus.
Vanamuusikaansambel Hortus Musicus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pühapäeval, 25. oktoobril kell 17 annab Pärnu kontserdimaja kammersaalis kontserdi vanamuusikaansambel Hortus Musicus (kunstiline juht Andres Mustonen) koos tantsuteatriga Tee Kuubis.


Esitamisele tuleb truvääride, trubaduuride ja minnesingerite muusika. Truväärid ja trubaduurid olid kõrgest soost luulelembesed ülikud, aga nende seas esines munkadest laulumeistreidki. Kahtlemata on see keskaegse prantsuse ja saksa ilmaliku luule tipp.



Truvääride-trubaduuride eeskujul oli südamedaami ülistamine minnesingerite meelisteema nagu risti- sõdijate retked Pühale Maalegi.



Eriliselt kauneid palasid kohtame laulumeistrite looduslugudes. Ja kuigi on sügis, saab kavas erilise ülistuse osaliseks uuele õitsemisele äratav maikuu. Aadlikest lembelaulikute südames oli kevad kogu aeg.



Truvääride, trubaduuride ja minnesingerite sõjakäigu-, loodus- ja armastuslugudele annab selles kavas erivärvingu tantsuteatri Tee Kuubis visioon keskaegsete ülikute ja nende teenijate tegemistest.



Sõjakäigult naasnud rüütlid jäävad metsas lõkketule ääres puhkama ja uinuvad. Kuid metshaldjad ei maga ega jäta sõdalasi rahule. Mis on unes, mis ilmsi?



MTÜ Tantsuteater Tee Kuubis on asutatud 1. aprillil 2005, see ühendab peamiselt Tallinna ülikooli koreograafia osakonna tudengeid ja vilistlasi.



Tee Kuubis toob avalikkuse ette oma liikmete tantsuetendusi, pakkudes tehnilist abi ja otsides külalislavastajaid.



Vaatajate ette on toodud kümneid eriilmelisi projekte, paistes silma kohaspetsiifiliste väljaastumistega.



Tantsuteater nimetati Philip Morrise tantsuauhindade jagamisel 2005. aastal läbilöögi auhinna laureaadiks. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles