«Ringvaade»: Kiltsi perekond peab võlgade tõttu majast välja kolima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop saates "Ringvaade"
Anu Välba ja Marko Reikop saates "Ringvaade" Foto: ERR

ETV saade «Ringvaade» rääkis kahelapselisest perekonnast, kes jääb võlgade tõttu ilma oma kodust.

Pentide peres kasvab kümne- ja kaheaastane laps, mõlemad vanemad on töötud ning neil on kaelas majalaen.

Nad otsustasid 2006. aastal maja ostmiseks laenu võtta. Toona töötas pereisa Toivo peenmehaanikuna ühes Saksa ettevõtte Eesti filiaalis, kuid selle aasta veebruaris kaotas ta töö. Viimased kuus kuud on Toivo aktiivselt tööd otsinud, kui tulemusteta.

2006. aasta suvel palus Toivo käendust ämm, kes soovis laenata 15 000 krooni korteri remondiks. Heauskne mees mõtles, et ühe korra ju võib. Paraku koputas varsti tema uksele kohtutäitur, kes tahtis saada tagasi 30 000 krooni. Ämm parastanud veel peale, et oma viga, et allkirja andis. Praegu müüb Toivo maja, et saaks uuesti alustada.

Pere sissetulek koosneb abirahadest, mida on kuus kokku heal juhul 3500 krooni, millest 2000 läheb kohe maksudeks. Pere toitub kuivainetest.

«Raske öelda, mis edasi saab. Praegu elame üks päev korraga,» ohkas Toivo. «Õhkõrn lootuskiir on, et ehk keegi ostab maja ära, ega rohkem lootust ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles