Jõhvi kontserdimajja tuleb ballett “Kevade”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen „Kevadest".
Stseen „Kevadest". Foto: http://www.vanemuine.ee

Jõhvi kontserdimajas etendub 25. oktoobril algusega kell 16 Vanemuise tantsulavastus "Kevade".


Oskar Lutsu tuntud teose põhjal loodud balletile on muusika kirjutanud Ardo Ran Varres, lavastaja on Ruslan Stepanov ja kunstnik Liisi Eesmaa.



"Kevade" tegelased tulevad vaatajate ette taas noortena, uutena ja ajast aega kestvatena.



Lavastaja Ruslan Stepanov: "Et lavastus oleks originaalne, pean ma suutma olla absoluutselt, otse pööraselt vaba, loobuma Oskar Lutsu kunstilistest kujunditest ja looma seeläbi omaenda esteetilise maailma, milles valitseb minu arusaam ilust ja harmooniast. Ükskõik missugune kunstnik tahab igas žanris kajastada nii sügavalt kui võimalik inimese sisemaailma ja selle mitmepalgelisust. Üritan lavastuse üldist õhkkonda edasi anda peategelase Arno maailma kaudu, kasutades unenägude, allegooria, märkide ja sümbolite keelt."



Lavastuses tantsib rahvusvaheline trupp: Arno osas Takuya Sumitomo Jaapanist, Teelet tantsib Hayley Black­burn Inglismaalt, Tootsi Guy William Burden Inglismaalt, Kiirt Silas Stubbs samuti Inglismaalt ning õpetaja Lauri Ilja Mironov Venemaalt.



Oskar Lutsu "Kevade" ainetel loodud balletiga tähistab Vanemuise teater oma balletitrupi 70. sünnipäeva.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles