Halloween´i nukk osutus laibaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halloween´i nukk osutus laibaks
Halloween´i nukk osutus laibaks Foto: AFP / Scanpix

USAs Los Angeleses  peeti lamamistoolis olnud eaka mahe surnukeha halloween`i kaunistuseks.

75-aastase mehe laip oli korrusmaja rõdul lamamistoolis olnud kümmekond päeva, kirjutab abc.net.au.

Naabrite sõnul oli mehe laip lamamistoolis üsna kaua aega. Nad ei teatanud sellest politseile, kuna arvasid, et tegemist on halloween`i kaunistusega.

Ohvril oli silmas tulistamishaav. Politsei peab juhtumit enesetapuks.

Juhtumi uurimine jätkub.

Halloween´i tähistatakse 31. oktoobri ööl vastu 1. novembrit.

Tegemist on 2500 aastat vana keldi rituaaliga. Algupäraselt pidutseti suve lõpetuseks surnute jumala Samhain'i auks. Usuti, et Samhain muudab inimesed vaimuks, kummituseks, haldjaks või nõiaks.

Umbes 700. aastal võeti see traditsioon üle ka kiriku poolt ning hakati tähistama kevadel, esimesel pühapäeval pärast nelipühi. Et aga lisada paganate pühale kristlikku mõju, viis paavst Gregorius III (valitsemisaeg 731-741) selle päeva üle sügisele.

Väljarännanud iirlaste poolt juurutati see tähtpäev USAs. Põhitunnuseks on sellel kommertsialiseerunud üritusel õõnes kõrvits, millele on nägu sisse lõigatud ning küünal sisse pandud – tehtud latern. Samuti kasutatakse võimalust kostümeeritult ringi liikuda.

Maskides ja kostümeeritud lapsed käivad naabrite uste taga, küsides «Trikk või komm?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles