Porgandist tehtud maiustused

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandi-kaerahelbevahvlid
Porgandi-kaerahelbevahvlid Foto: Sille Varblane
Porgandi-kookosekommid

5 dl peenelt riivitud porgandeid
4 dl suhkrut
2 dl kookosehelbeid
0,5 sidruni mahl


Riivitud porgand, suhkur ja kookosehelbed panna potti, kuumutada tihti segades, mõne aja pärast lisada sidrunimahl.


Kuumutasin 25 minutit, võtsin siis poti tulelt, lasksin natuke jahtuda, vormisin segust pallikesed ja panin külmikusse.

Kuumutamise algul hoidsin pliiti paar minutit maksimumkuumusel, siis keerasin 6 astmega pliidil kuumuse 4 peale.

Võtsin poti tulelt, kui nägin segades esimest pruunistunud porganditükikest. Kui veel kuumutada, hakkab kogu mass pruunimaks muutuma, kuid siis ei saa enam pehmeid komme. Nende asemel võib teha porgandikrõbinaid, mida on hea süüa piimaga.

Porgandikommid olid seest pehmed, kuid pealt muutusid kõvaks ja säilitasid hästi vormi. Need polnud iirise moodi, vaid vabalt näritavad kommid.

Porgandi-kaerahelbevahvlid

2 muna
1 dl suhkrut
50 g margariini
4 dl piima
4 dl kaerahelbeid
2 dl tärklist
3 dl peenelt riivitud porgandeid
mõni tera soola

Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, hästi peeneks riivitud porgandid, köögikombainis purustatud kaerahelbed, tärklis, sool, piim ja sulatatud margariin ning segada ühtlaseks.

Vahvliküpsetaja määrida enne küpsetamist õliga. See oli ainus kord, mil pidin õli panema - vahvlid ei jäänud panni külge kinni.

Küpsetasin korraga kaks väikest vahvlit, pannes ühe vahvli jaoks umbes 3/4 spl tainast.

www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles