Strandberg: mina tean, kuidas igaüks saaks aastas säästa viis tuhat krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapeakandidaat Marek Strandberg tunnistas Anu Saagimi pettumuseks, et ta ei olegi miljonär! - Saagim ja Strandberg Kadrioru parki oksarisust puahastamas.
Tallinna linnapeakandidaat Marek Strandberg tunnistas Anu Saagimi pettumuseks, et ta ei olegi miljonär! - Saagim ja Strandberg Kadrioru parki oksarisust puahastamas. Foto: Jelena Rudi
Kodulinna puhtuse ja heaolu pärast südant valutav Anu Saagim pinnib enne pühapäevaseid valimisi Tallinna linnapeakandidaate.

Tallinna linnapeakandidaat ja roheliste esimees Marek Strandberg tunnistas Anu Saagimi pettumuseks, et ta ei olegi miljonär! Isegi oma aeda pole roheliste esinumbril – nii et Saagimi kingitud oksanaksamistangid viib ta ämmale.

Anu: Sul on tore koer, kas koera pupu korjad ikka alati üles?

Marek: See on ju normaalne. Kui linna kõikide koerte tagant jätta koristamata, siis linn näeks hullem välja kui lehmade karjamaa.

Anu: Mõnikord võõra koera pupu ka üles korjad? 

Marek: Kui ma seda aeg-ajalt niisama näen, siis ei hakka kummardama. 

Anu: Kas Tallinna linn on väga must? Kas siin võib tihti sita sisse astuda?

Marek: Mustust ja prahti võib leida isegi vanalinna ümbrusest. Kui jätta näiteks kõik halud ja kartulid ostmata, õnnestuks Tallinna linn mitu korda puhtaks teha. 

Anu: Mida meie praegune linnapea on hästi teinud?

Marek: Mida meie linnapea teinud on? 

Anu: Jah, ja hästi...

Marek: Jah, ma küsingi, mida ta teinud on? 

Anu: No mina olen näiteks suures vaimustuses Harju tänava liuväljast. 

Marek: Kujutame nüüd ette, et ainuke väärtus, mida 6-7-miljardise eelarvega linn teeb on mõnekümne miljoni väärtuses liuväli... 

Anu: Sul on, Marek, hea siin kekutada, Sa oled juba rikas mees, oled oma miljonid juba taskusse pistnud... 

Marek: Ei, mul ei ole miljonid taskus... See on väga ekslik arvamus. 

Anu: Aga rahvas arvab igatahes nii. 

Marek: Rahvale tundub... Rahvale tundub ekslikult. 

Anu: Oletame siis, et oled raha juba piisavalt kogunud ja nüüd hakkasid oma rohelist värki ajama. Sinusugusel on muidugi lihtne pasundada säästmisest.

Marek: Ei, nüüd jõuamegi asja sisuni. Kui inimene ei peaks aastas viie tuhande krooni eest lihtsalt õhku kütma, siis see tähendaks, et tal oleks aastas lihtsalt viis tuhat krooni rohkem raha.

Kas Sina valiksid Marek Strandbergi linnapeaks? 

Vaata videolõiku!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles