Kool, kus vormitakse miljardäre

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvardi ülikooli tudengid
Harvardi ülikooli tudengid Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kui soovid, et sinu laps elus heale järjele jõuaks, siis hakka juba varakult Ameerikasse sõidu jaoks raha koguma, sest just seal asub kool, mis on maailmale hulga miljardäre kinkinud.


Bostonis asuv Ameerika vanim eliitkool Harvard on tuule tiibadesse andnud viiele protsendile maailma dollarimiljardäridest, kirjutab majandusajakiri Forbes.

Harvardis on õppinud näiteks praegune New Yorgi linnapea ja ettevõtte Bloomberg asutaja Michael Bloomberg, kelle varandust hinnatakse 16 miljardile dollarile.

Rääkimata Microsofti asutajast Bill Gatesist, kelle jalg mõnda aega samuti Harvardi koridorides on astunud ning kelle vara on hinnatud 40 miljardile.

Tuntud eestlastest on Harvardi ülikooli lõpetanud ka Peeter Rebane, kelle püsti pandud meelelahutuskeskus Solaris läks maksma üle miljardi krooni. Miljard mängus siingi, küll mitte kasumina esialgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles